Hrvatski English Deutsch
 • Vila Hygge Hill ****

  Vaš odmor iz snova u KrapinskimToplicama!

 • Vila Hygge Hill ****

  Vaš odmor iz snova u KrapinskimToplicama!

 • Vila Hygge Hill ****

  Vaš odmor iz snova u KrapinskimToplicama!

 • Vila Hygge Hill ****

  Vaš odmor iz snova u KrapinskimToplicama!

 • Krapinske Toplice

  KRAPINSKE TOPLICE NEKAD

  Postoji teorija  o tome da su  termalna vrela Krapinskih Toplica poznavali i koristili već u antičko doba te da su se Krapinske Toplice tada nazivale Aquae Vivae. Prvi spomen Krapinskih Toplica datira iz 1334. godine a početkom 18. stoljeća Krapinske Toplice slove za najpoznatije kupalište u ondašnjoj Austrougarskoj.

  Pravi procvat Krapinske Toplice doživljavaju 1859. godine kada poznati trgovac Jakov Badl kupuje postojeće i gradi nove kupelji (Jakobova, Marijina i Pučka kupelj). Pored njih također se gradi hotel, lječilište, restoran (Bellevue) te se formiraju i sade parkovi i aleja. Upravo iz navedenog razloga Krapinske Toplice postaju omiljeno  kupalište austrougarske elite. O kvaliteti tadašnje turističke ponude Krapinskih Toplica govori podatak da su 1882. i 1885. godine osvojile zlatnu medalju za turističku kvalitetu na međunarodnim izložbama. Sredinom 20. stoljeća osniva se Kupališno lječilište koje desetak godina kasnije prerasta u Bolnicu za reumatske bolesti i rehabilitaciju.  Krapinske Toplice.
  Moderni uzlet u sektoru zdravstva započeo je na odjelu za reumatologiju da bi se s vremenom djelatnost proširila i na ortopediju, neurologiju i kardiologiju. Krajem 20. stoljeća grade se dvije nove bolničke zgrade. Ova ustanova od 1994. godine djeluje pod nazivom Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice. Nakon osamostaljenja Republike Hrvatske Krapinske Toplice postaju središtem privatnih ulaganja u zdravstvo. Tako je 1996. godine osnovana Magdalena, prva privatna klinika u Hrvatskoj, a 2008. godine osnovana je ortopedska bolnica Akromion. Izvori hipertermalne mineralne vode dar su prirode Krapinskim Toplicama. Vodeni park Aquae Vivae  ima prirodno podno grijanje i nema emisija CO2 u okoliš, te je prijatelj okoliša u skladu sa sloganom Jakoba Badla iz 1862. g. "služi u čast domovini i na korist čovječanstva".